Kevään MM-kisojen lähestyessä kasvaa myös tulevan leijonaryhmän spekulointi.

Tällä kaudella myös SM-liigassa on nähty useampi huippukautta pelaava maajoukkuekandidaatti. Leijonat.com nostaa esille viisi kiinnostavinta kisaehdokasta.

Listalle on valikoitunut tuttujen nimien lisäksi myös muutama potentiaalinen yllättäjä.

5. Lasse Kukkonen, Kärpät

Kukkonen on nimi, jota ei voi vain unohtaa tältä listalta. Pakki on kokenut sotaratsu, joka pärjää myös kovissa paikoissa. Eikä tämä kausi Kärpissä ole hullumpi. Pisteiden ohella tehotilaston lukema +17 (Kärppien paras) kertoo, miksi Kukkonen on jälleen vahva kandidaatti myös Leijoniin.

4. Jesse Virtanen, Lukko

SM-liigan hiljainen tähtipakki. Virtanen on loistanut Lukko-pakistossa jo muutaman kauden ajan. Tällä kaudella syntyneet kovat tehot ovat nostaneet kiekollisesti taitavan yleispakin viimeistään suuren yleisön tietoon. Viime kauden maajoukkuedebyytti todisti, että Virtanen pärjää hyvin myös kansainvälisissä peleissä. Potentiaalinen yllättäjä.

3. Henrik Haapala, Tappara

Hitaasti huippupelaajaksi kypsynyt Haapala on tämän kauden SM-liigakomeetta. Pienikokoinen hyökkääjä on loistanut pitkin kautta Tapparan hyökkäyksessä. Maajoukkuedebyytti todisti, että oikeassa roolissa Haapalalla on annettavaa myös Leijonien matkaan. Oivaltava pelaaja, jonka ratkaisuja on viihdyttävä seurata.

2. Veli-Matti Savinainen, Tappara

Tapparan maalitykki kuuluu SM-liigan kärkipelaajiin myös tämän kauden osalta. Asennepelaaja, joka pystyy ratkaisuihin myös maajoukkueessa. Osaamisensa takia iso vahvistus Leijonille.

1. Mika Pyörälä, Kärpät

Kokenut Pyörälä kuuluu SM-liigan monipuolisimpiin hyökkääjiin. Hurjaa kautta pelaava konkarihyökkääjä nousee pelkästään sen takia korkealle leijonavalmentaja Lauri Marjamäen papereissa. Kärpät-hyökkääjän voi heittää rooliin kuin rooliin. Taistelija, jonka arvo ei näy pelkästään tehopisteissä.

Myös nämä kandidaatit taistelevat keväällä kisapaikoista: Roope Hintz, Niko Mikkola, Miikka Koivisto.