Suomalainen Patrik Laine -huuma ihastuttaa ja ällistyttää Kanadassa asti. Tuoreeltaan sitä hämmästeli kanadalaismedia Free Winnipeg Press, joka vieraili Suomessa.

Lehden toimittaja Kelly Taylor ei uskonut vieraillessaan Lapissa, että keskustelut ajautuisivat jatkuvasti Laineen hurjaan tulokaskauteen. Toimittaja ällisteleekin, että Suomessa lähes kaikki tuntuvat tuntevan 18-vuotiaan kiekkotähden.

– Sanoisin, että 70-80 prosenttia suomalaisista tuntee hänet ja hänen seuransa. Ja vaikka ei seuraisi lätkää, on 90 prosentin todennäköisyys, että vastaaja tietää hänen nimensä, Helsingissä baarimikkona työskentelevä Mikko Hiltanen kommentoi medialle.

Lehti ihastelee samalla, kuinka iltapäivälehdistä löytyy seuraavana aamuna heti useampi sivu Laineen otteista. Ei liene selvää, kuka on Suomen kiinnostavin urheilija tällä hetkellä.

– Hän on jatkuvasti tv:ssä ja sanomalehdissä, Hiltanen alleviivaa.

Laine on tällä hetkellä nimi, joka kiinnostaa Suomessa myös niitä ihmisiä, jotka eivät muuten seuraisi kiekkoa päivittäin. Sen takia suomalaistulokkaan tarinat myyvät. Kiekkotähti itse tuntuu suhtautuvan silti hysteriaan rauhallisesti.

– On vain mukava, että ihmiset seuraavat. Ja että heitä kiinnostaa, Laine kommentoi.

Lue alkuperäinen artikkeli tästä.