Kanadan junioriliigassa OHL:ssä pelaavan Olli Juolevin tilanne on noussut monien huulille Vancouverissa.

18-vuotias suomalaispuolustaja varatiin viime kesänä Vancouver Canucksiin yllättäen jo koko tilaisuuden viidentenä. Kuudentena Calgary Flames varasi hyökkääjä Matthew Tkachukin. Tämä valinta on nyt herättänyt spekulointia paikallisten toimesta.

Fansided sivuston toimittaja Jeff Godleyn mukaan tällainen vertailu on täysin turhaa. Kyseessä on eri paikkojen pelaajat.

– Juolevi on puolustaja. Puolustajilla on paljon enemmän vastuuta kuin laitureilla, ja heillä kestää yleensä kauemmin aikaa kehittyä. Se, että Tkachuk pelaa NHL:ssä ei tarkoita sitä, että Juolevi olisi epäonnistunut, Godley kirjoitti tekstissään.

Tkachuk pelaa hyvin – niin pelaa Juolevikin

Kieltämättä yhdysvaltalaishyökkääjän tulokaskausi NHL:ssä on ollut mainio, sillä hän on tehnyt 67 ottelussa komeat tehot 13+33=46. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Canucks olisi tehnyt virheliikkeen. Sellaisella on liian aikaista spekuloida.

– Vancouver Canucks antaa luultavasti Olli Juoleville ainakin 10 peliä mahdollisuuksia näyttää osaamistaan NHL:ssä ensi kaudella. Kun hän on pelannut NHL:ssä kauden tai kaksi, voivat fanit arvioida, oliko hän viidennen varausnumeron arvoinen.

– Juolevin että Tkachukin vertaaminen on nyt epärealistista, Godley päätti.

Suomalaispuolustaja on pelannut tällä kaudella London Knightsin riveissä 57 ottelussa, joissa hän on tehnyt tehot 9+32. Hänestä uskotaan kuoriutuvan lähivuosina NHL-tason puolustaja, jota kohti hän kehittyy hyvällä tahdilla.