NHL:n vuoden tulokastaisto on käynyt kuumana heti kauden ensimmäisistä otteluista aina tähän päivään saakka. Voittotaistelua käydään Winnipeg Jetsin Patrik Laineen ja Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin välillä.

18-vuotias suomalaishyökkääjä johtaa tulokkaiden pistepörssiä hurjilla tehoilla 33+24=60, mutta Matthews kärkkyy vain neljän pisteen päässä. Yhdysvaltaishyökkääjä on tehnyt tähän mennessä tehot 32+24=56.

Kaksikon upeaa tekemistä seuraa koko kiekkomaailma, mutta paraatipaikalta kavereita seuraa päävalmentajat.

– Olen erittäin kiinnostunut tietämään, kuinka se päättyy. Ihmiset Torontossa sekä Winnipegissä uskovat, että heidän pelaajansa kuuluisi olla Calder Trophy -voittaja.

– Saan joka päivä nähdä Laineen kädet, ja hänen lukuisat maalinsa. Ajattelen samalla vain, että tämän kaverin on oltava sarjan paras nuorukainen. Uskon, että Torontossa ajatellaan samoin Matthewsista, Jets-luotsi Paul Maurice kommentoi NHL.comille.

Näiden tulokastähtien kilpailua tulokaspalkinnosta saadaan seurata vielä ainakin hetken aikaa, sillä Jetsillä on runkosarjaa jäljellä 10 ottelua, ja Maple Leafsilla 12. Kumpikaan joukkue ei välttämättä etene pudotuspeleihin.