Kilpailu vuoden tulokaspalkinnosta eli Calder Trophysta käy kuumana Winnipeg Jetsin Patrik Laineen ja Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin välillä.

Jetsin suomalaistähti johtaa tulokkaiden pistepörssiä, kun runkosarja vetelee jo viimeisiään. Suomalaistähti on tehnyt tähän mennessä hurjat tehot 34+27=61, kun Matthews on sen sijaan tehnyt tehot 33+27=60. Yhdysvaltalaishyökkääjällä on takanaan myös seitsemän ottelua enemmän kuin Laineella.

Tamperelaisen hirmuinen laukaus on ihastuttanut jääkiekkomaailmaa heti tulokaskaudella, eikä turhaan, sillä koko NHL:n maalipörssin viidentenä oleva suomalainen laukoo nälkäisesti ottelusta toiseen. Tapparan kasvatti ampuu myös ahkerasti monista eri paikoista toisin kuin monet muut pelaajat.

Laine on paukuttanut tällä kaudella kiekkoja maaliin mahtavalla 18,7 prosentin tarkkuudella, joka on sekin NHL:n eliittiä. Verrattuna muun muassa Matthewsiin (13,5%) ero on melkoinen.

Valtavia kehitysaskelia

Suomalaishyökkääjän otteet ovat parantuneet suuresti alkukaudesta. Ja mikä parasta, luo ahkerasti laukova Jets-tähti valtavasti maalipaikkoja myös joukkuekavereilleen. Jets on laukonut Laineen tulon myötä paljon viime kautta ahkerammin, jonka lisäksi joukkue on päässyt entistä enemmän maalipaikoille.

Suomalaistähden vaikutus on ollut Jetsille valtava, jonka lisäksi hänen tuhoisa ja laadukaus laukaus on tehnyt kovaa jälkeä.

– Kun kuluvaa kautta ei ole enää paljoa jäljellä, on Laine tehnyt lyhyessä ajassa suuremman vaikutuksen kuin Matthews.

– Ellei Matthews tee ihmeitä viimeisien viikkojen aikana, älä ole yllättynyt, kun näet nuoren suomalaisen kähveltävän Calder Trophyn, Sportsnetin Andrew Berkshire kirjoitti.