Miracle on suomeksi ihme. Näin kiteytti kaiken nähnyt leijonakonkari Riikkä Välilä IIHF:n mukaan historiallisen Kanada-voiton jälkeen.

Hehkutukselle on syytä. Naisleijonat nappasi historiansa ensimmäisen voiton Kanadasta arvokisoissa, kun joukkue yllätti lajin suurmaan lukemin 4-3.

Voitto oli tärkeä joukkueelle, joka oli kokenut avauspelissään kitkerän tappion Venäjälle.

– Avain voittoon oli se, että paineistimme heitä jatkuvasti. Tehtävämme oli luistella heitä enemmän läpi ottelun ja mielestäni onnistuimme siinä hyvin, joukkueen maalilla loistanut Noora Räty summasi pelin jälkeen.

– Ja teimme maaleja. Yleensä teemme yhden tai kaksi. Tiesimme, että jos pystymme antamaan paineitta heidän puolustukselle, sieltä löytyy tilaa. Emme vain istuneet laakereillamme, tähtivahti lisäsi.

Räty torjui ottelussa yhteensä 35 kertaa. Tiukan pelin ratkaisu nähtiin alle kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, kun Ronja Savolainen tykitti Naisleijonat voittoon.

– Tämä on valtava juttu. Erityisesti nuorille pelaajille. Olemme olleet pitkään lähellä, mutta vain lähellä. Nyt olemme tehneet sen – ja pystymme siihen uudestaan, Räty kiteytti.

Lähde: IIHF