New York Rangersin Antti Raanta pelasi hienon NHL-kauden joukkueensa maalilla. Kakkosmaalivahtina torjuva Raanta sai reilusti peliaikaa, sillä päätorjujan vastuuta kantava Henrik Lundqvist oli kaudella kahteen otteeseen loukkaantuneena.

27-vuotias suomalainen pääsi aloittamaan 26 ottelua, joista irtosi 16 voittoa. Torjuntaprosentiksi muodostui 92,2 ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 2,26.

Ruotsalaiskollegan hoitaessa torjuntavastuun pudotuspeleissä Raanta sanoo valmistuvansa peleihin silti niin kuin olisi itse pelivuorossa.

– Valmistaudun näihin peleihin saman lailla kuin koko kauden. Yritän olla valmiina ja hakea tuntumaa jäähän, Raanta sanoi New York Postille.

Aina on mahdollisuus, että yllättävä kutsu tulee tolppien väliin. Siihen ei kuitenkaan kannata liikaa tuhlata ajatuksia.

– Jos ajattelisin koko päivän, että kohta saatan joutua maalille, saattaisin vain mennä paniikkiin. Se ei olisi hyvä kenellekään.

Vuosi sitten Raanta joutui kolmesti maalille kesken ottelun pudotuspelisarjassa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Heti ensimmäisessä ottelussa Lundqvist sai epäonnisesti mailasta silmäänsä ja raumalainen pääsi pelaamaan ensimmäistä pudotuspeliotteluaan. Kahdessa ottelussa ruotsalainen otettiin vaihtoon kesken ottelun.

– Ei sitä halua mennä sisään, kun toinen loukkaantuu, mutta ei sinne halua myöskään mennä, kun toinen tulee vaihtoon. Joskus se on vain tehtävä, Raanta toteaa.