Suomi kohtaa huhtikuun toisessa harjoitusottelussaan Tanskan Mikkelissä. Torstaina pelattavassa ottelussa vastus kovenee viime pelistä.

Suomi kukisti viime viikolla Unkarin vieraskaukalossa 6-1, mutta nyt vastaan asettuva Tanska on astetta kovempi ja erilaisempi vastustaja.

Jääkiekkomaana viime vuosina vahvistunut Tanska on pistänyt parhaimmillaan Leijonat hyvinkin tiukalle. Muistoissa on muun muassa 2010 vuoden MM-kisat, jolloin Suomi kaatui maalein 4-1.Viime kohtaamisissa Suomi on ollut kuitenkin niskan päällä.

Tällä kertaa MM-kisoihin valmistautuvat joukkueet ovat vielä hyvinkin rakennusvaiheessa. Suomi saa vastaan erittäin nuoren joukkueen.

Leijonat.com listasi kaksi tanskalaispelaajaa, joiden otteita kannattaa seurata illan ottelussa tarkkaan.

Peter Regin, Jokerit

Tanskalaishyökkääjä on suomalaisille jo tuttu nimi. 30-vuotias keskushyökkääjä saapui kaksi vuotta takaperin NHL:stä Jokereihin ja jälki on ollut tuhoisaa. Jokereiden kapteeni oli tällä kaudella KHL:ssä joukkueensa tehokkain pistein 18+30=48.

Regin on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin yli- kuin alivoimalla. Hyvin liikkuva keskushyökkääjä on paikan saadessaan hyvin tehokas, jonka lisäksi hän pystyy luomaan loistavia paikkoja ketjukavereilleen. KHL:n sentteriosaston eliittiä.

Emil Kristensen, Linköping

24-vuotias Kristensen on mielenkiintoinen nimi. Tällä kaudella puolustaja esiintyi SHL-seura Linköpingin riveissä 23 ottelussa, joissa hän viimeisteli tehot 3+3. Ensi kaudeksi pelaaja siirtyy SM-liigaan ja KooKoon riveihin.

Kristensen on taitava kiekollinen puolustaja, joka on ottanut viime vuosina suuria harppauksia eteenpäin urallaan. Nuori tanskalainen omaa myös kansainvälistä kokemusta. Kristensen on edustanut Tanskaa jo kolmissa MM-kilpailuissa.

Lue myös:

Leijonien ketjukoostumukset julki – Ilveksen luottopuolustaja debytoi maajoukkueessa

SK: Joel Armian MM-kisamatka vaakalaudalla – tekee päätöksen lähipäivinä