Minnesota Wild rämpii NHL:n pudotuspeleissä. Runkosarjan parhaisiin pelaajiin kuuluneiden Mikael Granlundin ja Mikko Koivun tilastoissa on yllättäviä muutoksia.

Granlund pelasi kaudella 81 ottelua ja oli joukkueensa paras pistemies tehoin 26+43=69. Ottelukohtaiseksi pistekeskiarvoksi tuli 0,85 tehopistettä per ottelu. Pudotuspeleissä suomalaisella on kasassa vain yksi syöttö.

Ongelmat kantavat kuitenkin pidemmällä. Hyökkääjän peli hiipui jo kauan ennen runkosarjan loppua. Viimeisissä 15 ottelussa – kolme runkosarjaottelua mukaan lukien – Granlund on tehnyt vain kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä. Pistekeskiarvo 0,33.

Mikko Koivun tilanne on lähes vastaava, mutta ei yhtä radikaali. Runkosarjassa pisteitä syntyi 0,73 ottelua kohden ja pudotuspeleissä kasassa on vain yksi syöttöpiste ja 0,33 pistettä per ottelu. Viimeisissä 15 ottelussa tehot 0+6 ja keskiarvo 0,4.

Tilastojen valossa suomalaisten heikko suoriutuminen pudotuspeleissä ei siis ole yllätys, vaan jatkumoa huonolle runkosarjan lopulle.