Pikkuleijonien dominointi alle 18-vuotiaiden MM-kilpailussa jatkuu. Murskavoitto Latviasta nosti suomalaisnimet takaisin pistepörssin kärkipaikoille.

Kristian Vesalainen iski Latviaa vastaan maalin ja kolme syöttöä, jotka nostivat Frölundan hyökkääjän pistepörssin kärkeen. Kolmessa ottelussa on syntynyt hurjat tehopisteet 3+5=8.

Toiselta sijalta löytyy myös Ruotsissa pelaava Joni Ikonen. Frölundan junioreissa pelaava hyökkääjä latoi Latviaa vastaan hattutempun. Espoossa syntyneen hyökkääjän kisojen pistesaldo on nyt 4+3=7.

Helsingin IFK:ta edustava Miro Heiskanen on pörssissä kolmantena. Heiskanen ei Latviaa vastaan mässäillyt tehoilla samaan tapaan kuin joukkuetoverinsa, mutta oli syöttäjänä Joni Ikosen 3-2-maalissa. Maalihanat ovat vielä avaamatta ja yhteistehot ovat nyt 0+6.

Aarne Talvitie on myös lähellä pörssikärkeä. Espoolainen on jaetulla neljännellä sijalla tehopistein 2+3=5. Latviaa vastaan Talvitie keräsi yhden syöttöpisteen.

NHL:n Central Scouting arvioi aiemmin keväällä Heiskasen, Vesalaisen ja Ikosen olevan parhaan 31 eurooppalaispelaajan joukossa.