Pikkuleijonat marssi torstaina alle 18-vuotiaiden MM-kisojen välieriin, kun se kaatoi jännittävien vaiheiden jälkeen Tshekin jatkoajalla 6-5.

Suomi tuli otteluun vahvasti ja johti ottelua avauserän jälkeen jo peräti 4-1. Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä hyvältä.

Myös toiseen erään Pikkuleijonat tuli latautuneena, josta palkintona oli jo 5-1-johtoasema. Tshekki kiipesi kuitenkin yllättäen toisessa erässä enää maalin päähän. Päätöserän lopulla parhaimman terän katoaminen pelistä kostautui vielä uudemman kerran, kun Tshekki painoi pelin 5-5:een ja jatkoajalle.

Pikkuleijonat toipui lopulta sulamisestaan, kun Santeri Virtanen iski voitto-osuman Tshekin verkkoon lähes 70 minuutin pelin jälkeen.

– En tiedä mitä tapahtui. Nostimme hieman jalkaa kaasulta ja aloimme ottamaan hölmöjä rangaistuksia. Pelimme ei ollut enää samanlaista. Tämä oli hyvä oppitunti meille, mutta olemme luottavia jatkon suhteen, Virtanen kommentoi IIHF:lle ottelun jälkeen.

Pikkuleijonien sankari löysi myös kehuttavaa pelistä. Suomi tuli otteluun erittäin valmiina.

– Olimme todella hyvällä jalalla liikkeellä. Olimme ensimmäisinä kiekoissa sekä loimme maalintekotilanteita, josta laitoimme kiekkoa sisään, Virtanen naulasi loppuun.

Suomi kohtaa välierissä voittajan ottelusta Venäjä-Slovakia.

Lue myös:

Mitalipeleihin! Pikkuleijonat nujersi Tshekin todellisessa trillerissä

Pikkuleijonien tähtipakki historiallisessa pistetahdissa – tähän ei ole pystynyt kukaan muu suomalainen