Nuori puolustaja Julius Honka on aloittanut taipaleensa A-maajoukkueessa komealla tavalla.

21-vuotias puolustaja on pelannut heti ensimmäisissä aikuisten maaotteluissaan kuin konkari. Vaikka Leijonat koki perjantaina kitkerän tappion Slovakialle maalein 2-3, nousi Honka rauhallisuudellaan esille pelissä.

Hongan syötöt tärähtävät hyvällä prosentilla lapoihin. Samalla tuntuu, ettei nuorukaisella ole välillä lainkaan kiire kiekon kanssa.

Pakki myöntää Leijonat.comille, että hyppy maajoukkueeseen on tuntunut helpolta. Puolustaja haluaa tuoda juuri kiekollista peliä suomalaisryhmän matkaan.

– Hyvälle on tuntunut. Olen päässyt hyvin remmiin mukaan. Paljon on intoa ja hyvä pöhinä päällä, Honka kiteyttää Bratislavasta Leijonat.comille.

Perjantaina suomalaisryhmä koki vaikean alun jälkeen tappion, kun Slovakia iski ottelun kolmannessa erässä voittomaalin.

Pelin ratkaisseessa osumassa oli myös hieman tuuria mukana. Tilannetta edelsi tilanne, jossa puolustaja Ville Lajusen maila hajosi. Sen myötä Slovakia pääsi ylivoimahyökkäykseen ja iski voittomaalin.

– Tänään oli vähän erikoinen peli. Hyvin painettiin päälle. Ei pelattu 60 minuuttia kuin voisimme. Loppua kohti kuitenkin paransimme – kolmas erä oli jo sellaista peliä, jota haluamme pelata, Honka summaa.

Kolme peliä ennen kisoja

Leijonilla on edessään ennen MM-kisoja vielä kolme peliä, kun joukkue kohtaa Venäjän, Tshekin ja Ruotsin EHT-turnauksessa Ceske Budejovicessa. Suomi vahvistuu ennen näitä pelejä neljällä uudella nimellä. Sebastian Aho, Mikko Rantanen, Valtteri Filppula ja Jesse Puljujärvi vahvistavat ryhmää jo ensi viikolla.

Julius Honka, millainen ryhmä Suomella on kasautumassa MM-kisoihin?

– Halukas, helvetin intohimoinen ja voitonhaluinen, Honka kiteyttää.