Pikkuleijonien urakka MM-finaalissa alkoi kivisesti, kun avauserä päättyi USA:n 2-0-johtoasemaan.

Suomi tuli otteluun valmiina ja joukkueella oli välittömästi pari loistavaa paikkaa maalintekoon. Ensimmäiset paikat eivät kuitenkaan tuottaneet vielä avausmaalia.

USA sen sijaan viimeisteli paikoistaan tylysti. Ensin ajassa 3.51 Josh Norris vei joukkueensa takatolpalta 1-0-johtoon. Tilanteessa loistavan syötön tarjoili Brady Tkachuk.

Avausmaalin jälkeen ottelu aaltoili päädystä toiseen, mutta reilut 12 minuuttia myöhemmin Suomen päässä soi toistamiseen. Tilanteessa Joel Farabee vei USA:n lähietäisyydeltä 2-0-johtoon.

Päivitetty kello 21.55: Ottelu on kahden erän jälkeen tilanteessa 4-1 USA:lle. Suomen maalista vastasi Eemeli Räsänen.