USA nujersi Suomen alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa Slovakiassa. Kehno alku ja vastustajan tehokkuus olivat liikaa Pikkuleijonille.

USA pääsi ottelun ensimmäisessä erässä heti niskan päälle Josh Norrisin ja Joel Farabeen osumilla. Tilanne oli uusi, sillä leijonanippu ei ollut turnauksen aikana kertaakaan aiemmin kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Jenkkien vahva alku oli Suomen parhaan pelaajan Kristian Vesalaisen mukaan yksi asioista, joka ratkaisi koko ottelun. Lisäksi suomalaisilla oli vaikeuksia ylivoimansa kanssa.

– Meidän ylivoima ei toiminut niin kuin aiemmin. He pelasivat hyvän erän. Kun he saivat paikan, he tekivät maalin, Vesalainen summasi IIHF:n verkkosivuilla.

Ja ylivoimaa Suomelle oli tarjolla, sillä USA otti peräti viisi jäähyä kahdessa ensimmäisessä erässä. Pikkuleijonat ei onnistunut hyödyntämään paikkojaan ja yhdysvaltalaiset iskivät jopa kertaalleen alivoimalla.

Kolmannessa erässä Suomi pelasi vahvasti, mutta ei pystynyt kuromaan enää eroa umpeen. Ottelu päättyi numeroihin 4-2.

– Pelasimme hyvin kolmannen erän, kun on noin paljon takaa-ajettavana, se on todella vaikeaa. Nyt on pettynyt olo, mutta toivottavasti tätä arvostaa myöhemmin, Vesalainen päätti.