HELSINKI. Leijonien nuorta voimaa edustava Sebastian Aho on innoissaan joukkueen uudesta ykkösketjusta.

Aho pelasi tiistaina ensimmäistä kertaa Valtteri Filppulan ja Jesse Puljujärven kanssa. Kolmikon yhteispeli tuntui heti hyvältä.

Leijonat.com jututti tiistaina Ahoa, joka ylistää Filppulan roolia ketjun johtajana. NHL-konkarilta voi ottaa oppia joka päivä.

– Hän on pelannut tuolla tasolla todella monta vuotta. Tekee päivä asiat kuin todellinen huippuammattilainen. Hän tietää, mitä tämä homma on. Samalla hän pelaa vieläkin tuollaisilla tasaisuudella, Aho kehuu Leijonat.comille.

– Hänellä on hyvä rutiini tekemiseen – olen seurannut hänen otteitaan ja pelannut myös häntä vastaan. Hän on piinaava vastustaja ja todella luotettava sentteri. Hyvä esikuva meille nuorille.

Kolmikko treenasi tiistaina ensimmäistä kertaa yhdessä. Vaikka hyökkääjät löysivät kaukalossa toisensa jo hyvin, muistuttaa Aho kärsivällisyyden merkitystä.

Kun kiekko putoaa torstaina Tshekissä EHT-turnauksen merkeissä, ei peli tule Ahon mukaan näyttämään vielä valmiilta. Samalla hyökkääjä painottaa kolmen harjoituspelin merkitystä.

– Olemme jo lyhyessä ajassa ehtineet jutella. Siitä se lähtee. Peli ei tule olemaan varmasti ensimmäisessä harjoituspelissä vielä kaunista tai täydellistä. Mutta tässä on vielä viikko aikaa – vielä ei tarvitse olla se kuumin vire päällä, Aho muistuttaa.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo