Pekka Rinteen upeat otteet NHL:n pudotuspeleissä näkyvät sarjan eri tilastoissa.

Nashville Predatorsin suomalaistähti loistaa nimittäin neljää eri maalivahtien tilastoa avauskierroksen jälkeen. Rinteen torjuntaprosentti 97,2 on koko sarjan komein. Omiin on mennyt ottelua kohden vain 0,72 maalia per peli.

Tilastot ovat ällistyttäviä. Kuvaavaa on, että toiseksi vähiten maaleja avauskierroksella päästi St. Louis Bluesin Jake Allen. Hänen taakseen tehtiin jo 1,47 maalia ottelua kohden. Hän torjui kiekot Minnesota Wildia vastaan komealla 95,7 prosentin varmuudella.

Rinne johtaa samalla myös NHL:n pudotuspelien voittotilastoa neljällä voitollaan. Hänen kaksi nollapeliä on myös kärkisijan arvoinen suoritus – vastaavaan pystyi avauskierroksella vain Edmonton Oilersin Cam Talbot.

Kaksi parasta vastakkain

Rinne ja Predators metsästävät seuraavia voittoja jo keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun vastaan asettuu Blues. Samalla vastakkain iskevät kaksi NHL:n kuuminta vahtia.

Pohjois-Amerikan media on kääntänyt sarjan jo maalivahtien väliseksi taistoksi. Ensimmäinen ottelu pelataan Suomen aikaa torstaina klo 03.00 alkaen.