Leijonat päättää Tshekin EHT-turnauksensa sunnuntaina, kun vastaan asettuu Ruotsi.

Suomalaisryhmä saa päätöspelissään vastaansa todella nimekkään joukkueen: Ruotsin ryhmä koostuu isosta nipusta NHL-tähtiä.

Lopullinen kokoonpano selviää vasta pelipäivänä, mutta joukkue on vahvistunut MM-kisojen alla yhteensä 15 NHL-nimellä. Jo nyt voi sanoa, että sunnuntain vastus on hyvä mittari myös nuorelle suomalaisryhmälle.

– Sieltä tulee vastaan todella kova ryhmä. Mutta ei meitä oikeastaan kiinnosta vastustaja tällä hetkellä. Omassa pelissä on vielä paljon opiskeltavaa – keskitytään niihin asioihin ja jatketaan matkaa, päävalmentaja Lauri Marjamäki kiteyttää Leijonat.comille.

Myös Leijonien NHL-avut ovat päässeet hiljalleen kiinni pelivireeseen. Suomalaisryhmä nappasi lauantaina maukkaan voiton, kun joukkue kukisti Venäjän 1-0. Tuon ottelun ainokaisen iski Valtteri Filppula.

– Moni pelaaja sanoi, että toinen peli tuntui jo paljon paremmalta. Moni pelaaja jaksoi pelata paremmin – se on ymmärrettävää, kun useampi pelaaja on ehtinyt olla tovin pois tositoimista, Marjamäki muistuttaa.

Leijonavalmentaja on painottanut, kuinka tärkeää suomalaisryhmän on ottaa kaikki hyöty irti viimeisistä harjoituspeleistä ennen MM-kisoja.

Ruotsi-peli on viimeinen ottelu ennen 5. Toukokuuta alkavia kisoja. Marjamäki kiittelee, ettei joukkueen ajatus ole karannut liikaa tulevaan.

– Meillä on paljon tekemistä vielä pelin kanssa. Olemme pitäneet palaveria ja keskustelleet pelaajien kanssa pelistä. On tärkeää, että kaikki ovat sitoutuneet tähän nykyiseen hetkeen, Marjamäki kiteyttää.

Ruotsi-Suomi alkaa sunnuntaina klo 15.30.