PARIISI. Leijonaluotsi Lauri Marjamäki uskoo, että Jesse Puljujärveä tarvitaan MM-turnauksessa, vaikka hän ei olisikaan avausottelussa kokoonpanossa.

18-vuotias Puljujärvi sai kisapassiinsa leiman torstaina, mutta se ei tarkoita suoraa paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. Harjoituksissa nuorukainen on viilettänyt ylimääräisenä hyökkääjänä.

– Totta kai kaikki haluaisivat pelata, mutta Jesse on ottanut sen todella hyvin. Hän on harjoitellut hieman ylimääräistä, ja oikeastaan (Mikko) Rantanen oli samassa tilanteessa viime kaudella.

– Jessen luisteluvoimaa ja osaamista tarvitaan vielä tässä turnauksessa paljon. Pitää muistaa, että me pelataan kuuteen päivään neljä peliä, Marjamäki perusteli medialle torstaina.

Vastuuta on luvassa

Puljujärvellä on vaikea tulokaskausi Pohjois-Amerikassa takanaan, kun hän pelasi sekä NHL:ssä että AHL:ssä. Nuori mies joutui opettelemaan kerralla paljon kaikkea uutta.

– Suhtautuminen ja sopeutuminen ottaa aina aikansa. Ja se on tosi asia, että Jesse joutui olemaan AHL:ssä aika yksin.

– Jesse kaipaa valmennusta. Mutta kuten sanoin jo aiemmin, Jesseä tarvitaan vielä isosti tässä turnauksessa, Marjamäki totesi loppuun.

Suomen MM-urakka käynnistyy tänään ottelulla Valko-Venäjää vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 17.15.

Miikka Lahtinen, Pariisi
Twitter: @miikka_lahtinen