KÖLN. Italian parhaaksi pelaajaksi valittu Andreas Bernard loisti kiekkosateessa, kun Italia piinasi Slovakiaa tosissaan lauantaina Saksassa.

Lopulta vastustajan rutiini oli kuitenkin liikaa ja Slovakia marssi jatkoajalla 3-2-voittoon. Tappiosta huolimatta Italia osoitti heti, ettei maata pidä aliarvioida turnauksessa.

Joukkueen sankari Bernard saapui pelin jälkeen median eteen ristiriitaisin tunnelmin. Leijonat.com jututti SM-liigasta tuttua vahtia, joka puhuu jo lähes täydellistä suomea.

Puhut parempaa suomea kuin suurin osa porilaisista – mistä kielitaito on oikein tullut?

– Olen ollut kahdeksan vuotta Suomessa. Se on kehittynyt hiljalleen, Bernard virnistää Leijonat.comille.

Harva ulkomaalaisvahvistus jaksaa kuitenkaan opiskella täysin uutta kieltä. Varsinkaan kun suomen perusteet eivät ole mitkään maailman helpoimmat.

– Olen tykännyt opiskella kieliä. A-junnukoutsi ei puhunut paljon englantia, joten oli pakko opiskella uusi kieli, Bernard naurahtaa.

Taistelu jatkuu

Ässien vahti myötää, ettei Italialle ole annettu ennakkoon paljon mahdollisuuksia MM-kisoissa. Joukkue on arvioitu monissa papereissa jo varmaksi putoajaksi.

Jatkoaikatappio ja yksi piste osoittavat kuitenkin, ettei maa ole ansiotta MM-kisojen pääsarjassa. Bernardilla on itsellään iso rooli taistelussa sarjapaikasta.

– Tämä antaa paljon itseluottamusta koko joukkueelle. Me haluamme taistella jokaisessa ottelussa voitosta. Olemme miettineet, ettei se olisi varmaan mahdollista, mutta tänään osoitimme senkin vääräksi.

Italialla on 26-vuotiaan vahdin mukaan yllätysvalmis joukkue. Sen myötä jatkopeleihin on helppo lähteä.

– Puolustuspeli on kunnossa – se on meidän suurin vahvuus. Odotamme, että vastustaja tekee virheitä ja sitten iskemme! Bernard kiteyttää.

Ilari Isotalo, Köln
Twitter: @IlariIsotalo