NHL:n neljä parasta joukkuetta on selvillä ja perjantain ja lauantain välisenä yönä pyörähtää käyntiin konferenssifinaalit.

Stanley Cup -voitosta lähtevät taistelemaan Nashville Predators, Anaheim Ducks, Pittsburgh Penguins ja Ottawa Senators. Jokaisessa joukkueessa on mukana suomalaisväriä.

Nashville Predatorsissa pelaa peräti kolme suomalaista. Pekka Rinne, Juuse Saros ja Miikka Salomäki edustavat country-kaupungin ylpeyttä ja hakevat seuran historian ensimmäistä mestaruutta.

Sami Vatanan luutii Anaheim Ducksin takalinjoilla ja oli viemässä joukkuettaan pudotuspelien kolmannelle kierrokselle syöttämällä voittomaalin Edmonton Oilersia vastaan.

Pittsburgh Penguins ja Olli Määttä hakevat uusintaa viime vuoden mestaruudelle. 22-vuotias jyväskyläläinen on pelannut jokaisella NHL-kaudellaan pudotuspeleissä.

Jyrki Jokipakka edustaa Ottawa Senatorsia. Jokipakalla ei ole vielä kasassa tarpeeksi otteluita Kanadan pääkaupungissa, jotta miehen nimi voitaisiin kirjoittaa pokaalin kylkeen, mikäli Ottawa mestaruuden vie. Mies tarvitsisi tililleen pudotuspeliottelun mestaruuden tunnustamiseksi.