Leijonien kokoonpano on elänyt jonkin verran jo ensimmäisten neljän pelin aikana MM-kisoissa.

Silti ykkösketjun parivaljakko Sebastian Aho ja Valtteri Filppula ovat pelanneet alusta alkaen yhdessä. Kaksikon peli oli hakemista vielä Tshekin EHT-turnauksessa sekä MM-kisojen avauspeleissä.

Ykkösketjun kolmas lenkki on vaihtunut pelien myötä. Viime aikoina paikkaa on pedattu energiselle Mikko Rantaselle, joka tuo roppakaupalla vauhtia kaukaloon.

Kuten Slovenia-peli osoitti, ei ykkösketjun peli ole kuitenkaan vieläkään lähtenyt kunnolla lentoon. Sen takia herääkin kysymys, pitäisikö Aho ja Filppula erottaa toisistaan?

Kaksi joukkueen kiistatonta supertähteä ovat pelaajaprofiileiltaan hyvin samankaltaisia. Tunnolliset oman pään työhevoset pystyvät nollaamaan vastustajan ykköstähdet sekä tuomaan peliin vakautta.

Nyt tuntuu kuitenkin, ettei kumpikaan kaksikosta pääse täysiin oikeuksiinsa toisen rinnalla. Samat vahvuudet jäävät käyttämättä eikä ykkösketjun peli ole ollut odotetun rentoa.

Jos Leijonien ykkösketju on hakenut virettään, löytyy myös alemmista ketjuista monta väärässä roolissa olevaa pelaajaa. Mikäli esimerkiksi Ahon siirtäisi kakkosketjun laitaan, avautuisi paletti jälleen uudestaan.

Leijonien yksi ongelma avaus peleissä on ollut, ettei joukkueen ketjut ole vielä missään vaiheessa loksahdelleet paikalleen. Pitkä lohkovaihe tarjoaa onneksi aikaa kokeilla erilaisia koostumuksia.

On helppo sanoa, että Aho ja Filppula ovat tämän joukkueen liima. Ne pelaajat, jotka tuovat pelaamiseen kovissa paikoissa järkeä ja malttia. Vielä ainakaan kaksikosta ei olla saatua kuitenkaan parasta tehoa irti.