Leijonien NHL-konkari Valtteri Filppula nosti Suomen voiton taustalta kapteeni Lasse Kukkosen ison roolin.

Leijonat oli ottelussa avauserän jälkeen helisemässä. Sveitsin kaksi salamamaalia olivat saaneet suomalaisryhmän paketin sekaisin eikä tilanne näyttänyt hyvältä.

Erätauon jälkeen kaukaloon hyppäsi aivan toisenlainen Leijonat. Filppula paljasti, että Kukkonen johti erätauolla puhetta, joka oli kääntämässä elintärkeää peliä Suomelle. Lopulta peli päättyi Filppulan jatkoaikamaalin myötä Leijonille 3-2.

– Hän on hieno kapteeni. Osaa herätellä joukkuetta ja sanoa oikeita asioita. Hän oli paljon äänessä – jätkät kunnioittavat ja kuuntelevat häntä, Filppula kehuu.

Mitä erätauolla puitiin? Filppulan mukaan tauko otettiin rauhoittumisen kannalta. Ensimmäinen erä meni hätiköidessä pilalle.

– Ei oltu erätauolla tyytyväisiä peliin. Kova oli yritys, mutta järki ei ollut pelissä mukana. Rauhoituttiin ja päätettiin keskittyä meidän omaan pelisysteemiin, Filppula avaa.

Puheet kannattivat. Juuri toinen erä käänsi pelin, joka huipentui lopulta Suomen kiriin ja jatkoaikavoittoon.

– Kyllä tämä nousu kertoo joukkueesta. Muutamat viime pelit ovat olleet hyviä. Tällaiset nousut tuntuvat paremmalta kuin, että tilanne olisi mennyt toisinpäin. Tuloksista huolimatta olemme pelanneet jo useamman ottelun hyvin, Filppula kiteyttää.

Miikka Lahtinen, Pariisi
Twitter: @miikka_lahtinen