KÖLN. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli syystä helpottunut, kun Suomi marssi mitalipeleihin kaatamalla USA:n 2-0.

Leijonat oli torstaina suvereeni – kuvaavaa on, että A-lohkon voittaja USA jäi kamppailussa täysin ilman mahdollisuuksia.

– Pystyttiin vähän kusettamaan USA:ta Kanada-pelillä. Pidettiin heidän nopeat hyökkäykset oikeastaan kokonaan kurissa. Otettiin hattu käteen ja pelattiin todella vahva ottelu, Marjamäki summasi pelin jälkeen.

Leijonien joukkue on ehditty lyttäämään moneen kertaan. Marjamäki näki kuitenkin, että joukkue on osoittanut pitkin turnausta oikeita merkkejä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

– Kapteeni Lasse Kukkonen sanoi hyvin: hänellä on 10:nnet kisat menossa. Hän ei ole ikinä ollut tällaisessa joukkueessa, jossa on näin hyvä ilmapiiri ja luottamus toisiin. Se on aika paljon sanottu.

– 11 pelaajaa, joiden kanssa olemme olleet jo 45 päivää. Kukaan ei leiki staraa – kaikki ovat todella sitoutuneita. Ja meillä on nastaa keskenämme.

Marjamäki jakoi pelin jälkeen kiitosta omilleen. Suomalaisryhmä osoitti USA:ta vastaan melkoisesta venymiskykyä.

– Luottamus on kaiken a ja o. Uskon, että pelaajatkin ajattelevat niin. Emme me mitään kyttäile: olkoon kukin yötä, missä ovat yötä. Sitten kun on työn aika, on työn aika.

Ilari Isotalo, Köln
Twitter: @IlariIsotalo