Mikko Koivu on ensimmäistä kertaa urallaan ehdolla parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Selke Trophyn saajaksi NHL:ssä.

Minnesota Wildin pidetty kapteeni nousi kolmen parhaan ehdokkaan joukkoon. Lopullinen ratkaisu tehdään Koivun, Boston Bruinsin Patrice Bergeronin ja Anaheim Ducksin Ryan Keslerin välillä.

Wild-kapteeni on eri arvioiden mukaan realistinen vaihtoehto voittajaksi. Suomalaisen kaudesta löytyy useampi tilasto, joihin kiteytyy turkulaisen upea kausi.

18 maalia. Koivu ei ole koskaan ollut mikään todellinen maalintekijä – siihen nähden menneen kauden maalimäärä oli varsin iso. Keskushyökkääjä onnistui iskemään edellisen kerran yhtä monta maalia kaudella 2009-10, kun hän onnistui 20 kertaa.

40 syöttöä. Pistetilaston kruunasi komeat 40 syöttöä. Koivu oli 58 pisteellään joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja. Lukemat oli mainiot pelaajalle, jonka vahvuus on monipuolisessa pelaamisessa.

Teholukema +27. Mikäli Koivun kautta tuijottaa pelkkien tilastojen läpi, on plusmiinustilasto ehdoton valttikortti. Lukema +27 on Koivun NHL-uran paras. Kuvaavaa on, että edellinen paras lukema oli +13.

Aloitusvoitot 55,21. Koivu oli myös menneellä kaudella yksi NHL:n parhaita aloittajia. Tilasto on omiaan nostamaan sentterin osakkeita juuri Selke Trophya ajatellen.

NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän palkinto jaetaan sarjan palkintogaalassa kesäkuun lopulla.

Lähde: Wildin sivut

Lue myös: NHL-tähti povaa Mikko Koivulle arvostettua palkintoa: ”Hänen pitäisi voittaa”