Yli 1,5 miljoonaa ihmistä on joutumassa jättämään perjantaina pelattavan jalkapallon MM-karsintaottelun seuraamisen väliin, kertoo Aftonbladet.

Lehtitietojen mukaan Ruotsin ja Ranskan välinen kohtaaminen ei välttämättä näy naapurimaassa miltään tv-kanavalta. MM-karsintojen tv-oikeudet ovat tällä hetkellä Discovery Networksin omistamalla Kanal 5:llä, mutta Discoveryn ja teleoperaattori Telian sopimus katkeaa torstaina, eikä uusi sopimus ole vielä lähellä syntymistään.

– Se on todella huono asia, heidän on korjattava tilanne. Se, että 1,5 miljoonalta ihmiseltä jäisi näkemättä Ruotsin jalkapallomaajoukkueen ottelu, ei ole hyväksyttävää, Ruotsin maajoukkuepelaaja Jimmy Durmaz totesi Aftonbladetille.

Syytä vieritetään myös Suomen suuntaan

Telia solmi aiemmin tänä vuonna Liigan kanssa suuren sopimuksen tv-oikeuksista, jonka Discovery Networksin lehdistöjohtaja Dan Panas nostaa keskustelussa esille.

– Joka tapauksessa he ovat investoineet miljoonia jääkiekkoon, mutta eivät voi maksaa sitä mikroskooppisen pientä summaa, jota pyydämme tämän ratkaisemiseksi. Telia on nostanut viimeisen neljän vuoden aikana asiakasmaksujaan 1000 kruunalla (yli 100 eurolla).

– Telian toiminta on traagista. Voidaan sanoa, että he valitsevat suomalaisen jääkiekon ennen ruotsalaista maajoukkuejalkapalloa, Panas latasi lehdelle.

Telian Jonas Hasselbergin mukaan Discovery on ollut kuitenkin kova ja kohtuuton käydyissä neuvotteluissa. Discovery haluaa nostaa hintoja, eikä se ole Hasselbergin mielestä reilua.

Lähde: Aftonbladet