Turussa kesäisin harjoitteleva Patrik Laine ylistää samassa porukassa treenaavaa puolustaja Rasmus Ristolaista.

Nuoret NHL-pelaajat kuuluvat valmentaja Hannu Rautalan harjoitusporukkaan, jossa ovat mukana myös Lauri Korpikoski, Mikko Rantanen, Otto Koivula sekä Manu Honkanen.

Pelaajista etenkin 22-vuotias Ristolainen nauttii NHL-jäillä valtavia peliminuutteja, ollen koko sarjan kärkipäätä peliajassa mitattuna. Tästä syystä pelaajan on oltava sekä henkisesti ja fyysisesti todella kovassa kunnossa ja sitä hän onkin.

– Ei muuta voi sanoa kuin että on aivan järkyttävässä kondiksessa. Kehittyy todella nopeasti ja viihtyy salilla. Ei huonoa päivää näe, hymy on aina korvissa, Laine kertoo Ristolaisesta Aamulehdelle.

Suomalaistähti kertoo myös, että Ristolaista voi pitää yhtenä hänen esikuvistaan. Onhan puolustajajärkäleen asenne harjoittelua kohtaa ihaltavaa.

– Voihan sitä periaatteessa (pitää esikuvana). Kuitenkin semmoinen äijä, joka painaa NHL:ssä puoli tuntia peliin ja pystyy pimentämään vastustajan kärkiäijiä. Fyysisyydessä aivan NHL:n kärkeä.

– Ollut kiinnostavaa seurata, mitä hän tekee normaalissa arjessa. Kyllä tuollainen jätkä painaa itseäkin eteenpäin, Laine ylistää Aamulehden haastattelussa.

Molemmat NHL-pelaajat saavat nauttia lähes täydellisestä tilanteesta, kun he saavat harjoitella läpi kesän huippuvalmennuksessa ja terveinä. Kun kausi alkaa, uskaltaa jo melkein luvata, että suomalaistähdet ovat tiukassa kunnossa.

Voit lukea Aamulehden alkuperäisuutisen täältä.

Lähde: Aamulehti