Suomalainen kiekkopomo Jarmo Kekäläinen järjesti vuosi sitten 50-vuotissyntymäpäivillään upean kampanjan, jonka avulla kerättiin komeat 32 000 euroa Diabetestutkimussäätiölle.

Taustalla on perheen 12-vuotiaan tyttären sairastuminen tautiin. Kekäläisen 50-vuotispäivämuistamisille löytyi sen myötä perusteltu kohde: suomalainen tyypin 1 diabetestutkimus.

Kekäläisen perheen esikoinen sai diabetesdiagnoosin 5-vuotiaana aprillipäivänä vuonna 2010.

– Emilian sairastuminen oli täydellinen yllätys ja shokki. Kun siitä selvittiin, on arki diabeteksen kanssa sujunut kohtuullisen hyvin, ja Emilian elämä on aktiivista ja urheilullista, Kekäläinen muistelee Diabetestutkimussäätiön haastattelussa.

50-vuotisjuhlien myötä järjestettiin huutokauppa. 32 000 euron tuotot ohjattiin Emilia Kekäläisen nimeä kantavaan nimikkorahastoon. Rahasto on Diabetestutkimussäätiön historian suurin.

Kekäläinen kiittelee kiekkoperheen intoa lähteä tukemaan hyvää asiaa.

– Muun muassa entiset ja nykyiset NHL-kiekkoilijat kartuttivat huutokaupan tuottoja lahjoittamalla huudettavaa. Korkeimman tarjouksen tehneet saivat omikseen esimerkiksi Teemu Selänteen signeeraaman pelipaidan ja Jarkko Ruudun omasta kokoelmastaan valitseman paidan, Kekäläinen kertoo.

Lähde: Diabetestutkimussäätiö