© Kuva: Getty Images

Kommentti: Suomalaisvahti joutumassa NHL-ruletin pelinappulaksi – tämän takia Las Vegas haluaa Antti Raannan

Antti Raanta saattaa osoittautua todelliseksi kultakimpaleeksi Las Vegas Golden Knightsille.

Suomalaisvahti on pyörinyt pitkin kesää siirtohuhuissa – niille saatiin lisäpontta viikonloppuna, kun New York Rangers ilmoitti odotetun uutisen: seura ei pysty suojaamaan Raantaa kesän laajennusvaraustilaisuudessa.

Sen myötä odotettu spekulaatio on toteutumassa: Las Vegas saa halutessaan Raannasta loistavan pelinappulan joukkueensa kasaamiseensa. Vaikka Rangersista löytyy tarjolle useampi kiinnostava pelaaja, löytyy suomalaisvahdin valinnalle monta järkiperustetta.

Raanta on halpa ja potentiaalinen torjuja, jota on kaavailtu jo tovin ykkösvahdiksi NHL:ään. Kun palkkakulut ovat vain reilun miljoona dollaria kaudessa, on vahti helposti lisäiltävä pala moneen palapeliin.

Raumalaistorjuja on iskenyt viimeisten kausien aikaan Henrik Lundqvistin taustalla tiskiin näytöt, jotka on huomioitu ympäri Pohjois-Amerikkaa. Vaikka peliaika on ollut ajoittain kortilla supertähden takana, on Raanta osoittanut olevansa potentiaalinen ykkösvahti NHL:ään.

Pelkästään sen takia Vegasin kannattaa napata Raanta: voi olla, ettei suomalaisvahdin tarvitse pelata ”kultaisten ritarien” riveissä peliäkään. Ja silti kaappaus osoittautuu todelliseksi vonkaleeksi.

Las Vegas saa Raannasta heti kovan pelinappulan: huhujen mukaan useampi NHL-seura ehti kysellä jo Rangersilta suomalaisvahdin kauppaamisesta. Mikäli NHL-tulokas pelaa korttinsa oikein, pienellä riskipelillä hankinta saattaa vaihtua loistaviksi tulevaisuuden palikoiksi.

Las Vegas on kuuluisa uhkapelistään. Mikäli NHL-tulokas kunnioittaa yhtään kotikaupunkinsa perinteitä, saatetaan lähipäivinä nähdä dramaattisia kauppoja.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo