© Kuva: Juha Tamminen

Liigapakki NHL-mestarin hankintalistalla! Suomalaispuolustaja parhaita vaihtoehtoja takalinjoille

Chicago Blackhawks kaipaa kipeästi nuorta puolustajaa takalinjoilleen.

Joukkueen puolustuksen tukiranka Duncan Keith, Brent Seabrook ja Niklas Hjalmarsson ovat kaikki jo yli 30-vuotiaita. Joukkue voitti vuosina 2010-2015 kolme NHL-mestaruutta ja tähtipuolustajat ovat olleet valtavassa rasituksessa.

Chicago on varannut seitsemänä edellisvuotena hyökkääjän ensimmäisellä kierroksella ja nyt on aika vahvistaa puolustusta. Seura pääsee varaamaan vuorolla 26 ja NHL.comin arvion mukaan, Urho Vaakanainen saattaa olla paras tuolloin vielä varaamatta oleva puolustaja.

Vaakanainen pelasi viime kauden JYPin riveissä. Liigaotteluita kertyi 41 ja tehopisteitä 2+4=6. Joensuusta lähtöisin oleva puolustaja oli reilu vuosi sitten voittamassa Pikkuleijonien kanssa alle 18-vuotiaiden MM-kultaa.