© Kuva: Getty Images

Pian ratkeaa suomalaistähtien kohtalo – Patrik Laine ja kumppanit altavastaajina palkintogaalaan

Patrik Laine, Mikael Granlund ja Mikko Koivu ovat ehdolla keskiviikkona ratkeavien runkosarjapalkintojen voittajiksi.

Winnipeg Jetsin Laine on ehdolla kauden parhaaksi hyökkääjäksi. NHL.com kuitenkin nostaa Auston Matthewsin voittajasuosikiksi. Matthews voitti tulokkaiden pistepörssin ja maalikuninkuuden, joten Laineen mahdollisuus voittoon on häviävän pieni.

Mikko Koivu on ehdolla Selke Trophyn voittajaksi, eli parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Mukana finaalissa on kuitenkin Patrice Bergeron, joka on voittanut palkinnon peräti kolme kertaa viimeisen neljän kauden aikana. NHL.com veikkailee palkintoa myös tänä vuotta Boston Bruinsin hyökkääjälle.

Minnesota Wildin suomalaishyökkääjistä myös Mikael Granlund on ehdolla palkintogaalassa. Granlund kamppailee herrasmiespelaajalle jaettavasta Lady Byng Trophysta. Suomalaishyökkääjä otti kaudella vain 12 jäähyminuuttia ja iski tehot 26+43=69. Pahin kilpakumppani on St. Louis Bluesin Vladimir Tarasenko, joka otti saman verran jäähyjä mutta keräsi tehot 39+36=75.

Palkinnot jaetaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä.