NHL-seura Florida Panthersin organisaatiossa kiekkoileva Juho Lammikko ei ole saanut kotimaassaan ansaitsemaansa huomiota.

21-vuotias laitahyökkääjä varattiin NHL:ään vuonna 2014, jonka jälkeen hän on tehnyt uraa lähinnä Pohjois-Amerikassa. Lammikko on pelannut kaksi kautta OHL:ssä, jonka lisäksi viime kauden AHL:n Springfield Thunderbirdsissä. Tästä syystä nuorukaisen nimi on syystäkin hieman tuntemattomampi monille suomalaisille.

Täysin tuntemattomasta pelaajasta ei pitäisi olla kuitenkaan kysymys, sillä Lammikko on kolunnut läpi kaikki nuorisomaajoukkueiden ikäluokat, jonka lisäksi SM-liigassakin tilille on kertynyt 25 ottelua.

Verrattu jopa Jere Lehtiseen

190-senttinen Porin Ässien kasvatti, joka on parhaimmillaan mukana Florida Panthersin NHL-leirityksessä, on yksi mielenkiintoisimmista tulevaisuuden nimistä.

Isokoinen suomalaishyökkääjä tekee töitä lujasti molempiin suuntiin ja on erityisen vahva kaksinkamppailuissa. Lammikko istuu myös hyvin moniin eri rooleihin, joka tekee hänestä monikäyttöisen pelaajan.

Jos Lammikko on Suomessa pysynyt otsikoilta piilossa, on hänen kehityskaartaan seurattu rapakon takana tarkkaan. Nuorta suomalaishyökkääjää on parhaimmillaan kuvailtu Jere Lehtisen tyyliseksi pelaajaksi, joka kertoo omaa kieltään pelaajan vahvuuksista.

Vaikka pelaaja tuskin murtautuu vielä ensi kaudeksi NHL-joukkueen lopulliseen kokoonpanoon, on hänen nimensä laitettava tarkkaan merkille. Useat uskovat, että NHL-debyytti on edessä tulevalla kaudella ja se on vasta alkua.