Florida Panthersin NHL-leirillä on harvinaisen vahva suomalaisedustus.

Joukkueen leirityksessä ovat mukana hyökkääjät Henrik Haapala, Juho Lammikko, Henrik Borgström, Aleksi Heponiemi sekä Sebastian Repo.

Nuoret hyökkääjät antavat leirityksessä parhaillaan vahvoja näyttöjä tulevia vuosia silmällä pitäen. Pelaajista ainakin Haapalalla tilanne on erilainen, sillä hän taistelee jo tulevana vuonna paikastaan NHL-miehityksessä. Myös nuori Repo uskoo, että hän pystyy murtautumaan ainakin farmijoukkueen puolelle.

– Olen pelannut kolme vuotta SM-liigassa ammattilaisena, joten uskon olevani valmis. Olen muutama vuotta vanhempi kuin muut kaverit ja olen nyt vahvempi ja isompi, Repo kehui itsevarmana Florida Panthersin verkkosivuilla.

Borgström nousee eri reittiä pitkin

Yksi mielenkiintoinen nimi on myös Borgström, joka on Floridan ykköskierroksen varaus vuodelta 2016. Erittäin taitava suomalainen oli luonnollisesti myös viime vuonna mukana joukkueen leiriryhmässä, jonka vuoksi kuviot ovat hänelle jo entuudestaan tuttuja.

Borgström liittyi viime kaudella Denverin yliopistojoukkueeseen, jossa hän nousi heti todelliseksi tähtipelaajaksi. Jokereiden kasvatti iski runkosarjassa 37 otteluun tehot 22+21=43, jonka lisäksi hän loisti kevätkaudella. Denverin joukkueen kausi päättyi lopulta NCAA:n mestaruuteen.

– Jos joku kysyisi minulta yliopistosta, suosittelisin sitä. Se on luultavasti elämäni paras päätös, Borgström kehui.