Ilari Filppula on kokenut jääkiekkoilijana paljon.

35-vuotias suomalaissentteri jätti SM-liigan mestaruuskauden jälkeen syksyllä 2010, kun hän suuntasi AHL:ään. Siellä mies ei viihtynyt vuotta pidempään, kun matka jatkui jo KHL:n TsSKA Moskovaan, jossa Filppulalla oli normaalia raskaampaa aikaa.

Tämän jälkeen hyökkääjä siirtyi sveitsiläiseen HC Luganoon ja lopulta Ruotsiin. Naapurimaassa mies edusti yhden kauden ajan MODO:ta ja viime kauden Malmö Redhawksia.

Näiden vuosien aikana Filppula koki ja näki paljon sellaisia asioita, joita Suomessa ei tulisi vastaan.

̶ Parissa maassa kävi niin, että pelaajat nousivat valmentajaa vastaan. Siinä saattoi tulla paljonkin sanaharkkaa, mikä ihmetytti minua usein. Mielestäni tietyntasoinen diktatuuri toimii jääkiekossa paremmin kuin se, että kaikki saavat olla koko ajan omaa mieltään asioista, Filppula analysoi TPS:n verkkosivuilla.

Kokeneen hyökkääjän parhaat kokemukset ovat kertyneet puolestaan Ruotsista, jossa jollain osa-alueilla ollaan Suomea edellä.

̶ Ruotsissa pidetään hyvin tärkeänä sitä, että kaikki arvostavat sekä omaa että muiden erilaista roolia. Suomessa on ehkä enemmän sellainen ajatusmaailma, että annettu rooli on hoidettava, oli siihen tyytyväinen tai ei, Filppula avasi.

Lähde: HC TPS