Viime kaudella Kanadan OHL-juniorisarjassa pelannut Vili Saarijärvi antaa näyttöjä Detroit Red Wingsin tulokasleirillä.

NHL-jäille on kuitenkin vielä matkaa. 178-senttinen ja 78-kiloinen puolustaja tiedostaa tilanteensa itsekin. Fysiikkaa on parannettava, jotta NHL-paikasta voi edes unelmoida.

– Tuskin tulen tästä enää kasvamaan pitemmäksi, joten minun täytyy hankkia lisää voimaa, että pärjään, Saarijärvi kertoo Red Wingsin verkkosivuilla.

Nuorukainen uskoo nopeammaksi muuttuneen pelin olevan hänelle etu. Kiekollinen puolustaja on hyvä luistelija, mutta voimaa tarvitaan kaksinkamppailuissa.

– Peli on ehdottomasti muuttunut nopeammaksi, mutta samalla pelaajat ovat myös vahvempia. Pystyn jo nyt pelaamaan nopeaa peliä, mutta minun on vielä tultava vahvemmaksi.

Ensi kaudeksi miesten peleihin

Red Wings lähetti jo keväällä prospektinsa farmijoukkue Grand Rapid Griffinsin riveihin, mutta lopulta mies ei pukenut yhteenkään AHL-otteluun tai edes ilmestynyt seuran joukkuevahvuuteen. Ensi kaudella olisi viimein tarkoitus ottaa paikka AHL-kokoonpanossa ja lähteä taistelemaan kohti NHL:ää.

Tavoitteena on kehittää peliä kokonaisvaltaisempaan suuntaan.

– Hyökkäyssuuntaan pelaaminen on yksi vahvuuksistani. Puolustuspäässä täytyy parantaa, etenkin kulmissa täytyy olla isojen kaverien kanssa vahvempi. Mitä paremmin pelaan molempiin suuntiin, pystyn tulemaan myös paremmaksi pelaajaksi, Saarijärvi päättää.

Helene St. James

@HeleneStJames
Defense prospect Vili Saarijarvi, headed for Grand Rapids Griffins.