Dallas Starsin kesällä 2014 varaama Julius Honka on asiantuntijoiden papereissa nousemassa joukkueensa jopa parhaaksi puolustajaksi lähitulevaisuudessa.

Aikanaan ykköskierroksella numerolla 14 varattu Honka on pelannut NHL:ssä 16 ottelua tehoin 1+4.

Suomalaisten tietoisuuteen viimeistään kevään MM-kisoissa ponnistanut Honka voi The Dallas Morning Newsin toimittaja Mike Heikan mukaan rymistellä puolustajien hierarkiassa jopa John Klingbergin ohi.

– Uskon, että hänestä voi tulla parempi kuin Klingbergistä. Hänellä on särmää pelissä, mistä on pakko tykätä. Hän on pieni, mutta samalla ärhäkkä ja hän tappelee omat tappelunsa. Hän on myös parempi luistelija kuin Klingberg, Heika kertoo Sportsday -lehden sivuilla.

Heikan mukaan kiekkoa näppärästi käsittelevä ruotsalaispakki näkee peliä hyvin, Honka sen sijaan osaa puolustajan perustyön lisäksi edistää ratkaisuillaan hyökkäyksiä. Myös varsin pienikokoisen pakin pelisilmä saa kehuja.

– Honka taas aloittaa hyökkäykset luistelemalla ja yrittää lukea peliä lennossa, Heika listaa.

Nuorten maailmanmestari ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalisti ponnisti suomalaisten tietoisuuteen keväällä Pariisin ja Kölnin MM-kisoissa. Honka iski kymmenessä ottelussa maalin ja kaksi syöttöpistettä.

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Suomessa SuomiKiekko.com-sivusto.