Vili Saarijärvi on hurmannut otteillaan Detroit Red Wingsin tulokasleirillä.

Nuoren suomalaispakin nimi nousee esille useassa mediassa, kun NHL-pomot nostavat esille harjoitusleirin onnistujia. Jopa Red Wingsin oma toimitus on kirjoittanut pakista ison reportaasin, kuinka hän nousi esille superlupauksien välisissä otteluissa.

Saarijärvi kiekkoili vielä viime kauden OHL:ssä Mississauga Steelheadsin riveissä. Nyt edessä on iso hyppy: nuorukaista kaavaillaan ensi kaudeksi AHL-seura Grand Rapids Griffinsin matkaan.

NHL-leirillä kiekollisesti taitavan pakin varmuus ja tekeminen on erottunut monessa eri tilanteessa. Detroit Red Wingsin valmentaja Jeff Blashill vertaa Saarijärveä jo Boston Bruinsin takalinjoilla loistavaan Torey Krugiin.

Kiekkotaitureissa on valmentajan mukaan paljon samaa.

– Valmensin Krugia junioreissa. He ovat molemmat puolustajia, jotka ovat parhaimmillaan päästessään vauhtiin jäällä. He molemmat tarvitsevat silti voimaa, että pystyvät tarvittaessa puolustamaan tilanteita mies miestä vastaan, Blashill summaa.

Vertailu on imarteleva. Krug tienaa Bruinsin takalinjoilla yli viisi miljoonaa dollaria kaudessa. Viime kaudella 26-vuotias pakki iski runkosarjassa tehot 8+43=51.