Ilari Filppula, Jarkko Immonen, Mikko Mäenpää ja niin edelleen. Tämän kolmikon kokeneet kehäketut ovat SM-liigaan palanneita pelaajia, jotka olisivat missä eurooppalaisessa sarjassa kovaa valuuttaa.

Täytyy ymmärtää, että SM-liigaan on tänäkin kesänä rantautunut järisyttävän huikeita pelimiehiä, ja vaikka liikehdintää on mahdollisesti myös poispäin, on sarjan taso ensi talvenakin lukuisten yksilöiden ansiosta kivenkova.

Kuten sanottua, alussa mainitulla kolmikolla olisi käyttöä myös muuallakin Euroopassa. SM-liigassa on kuitenkin pelin taso ja vaatimustaso niin korkealla, että menestyäkseen hien on valuttava läpi vuoden aina.

Toisaalta sarja myös kasvattaa pelaajia, jotka tähtäävät ulkomaille. Kommentit puhuvat puolestaan.

– Hienoa päästä Mikkeliin! Olen katsellut vähän etänä Jukurien toimintaa ja huomannut, että Mikkelissä ei mennä Liiga-arkea ihan peruskaavalla, Jukurien Hannu Pikkarainen tuumasi aikanaan joukkueen nettisivuilla.

– Tutkimme ulkomaita, mutta Kärpät oli kuitenkin houkuttelevin vaihtoehto. Tavoitteena on nyt pelata täällä huippukausi ja katsoa sen jälkeen mihin matka jatkuu, Kärppiin paluun tehnyt Julius Junttila puolestaan kertoi sopimuksesta oululaisten sivuilla.

Esimerkeistä voi päätellä sen, että SM-liigan tarjonta on laaja pelaajille, mutta myös joukkueille. Tasaisessa sarjassa on Tapparan viime vuosien dynastiasta huolimatta 15 nippua, jotka pelaavat joka ilta voitosta. Tämä on puolestaan syy siihen, miksi katsomot pursuavat marraskuun pimeänä tiistai-iltanakin.

Nyt eletään heinäkuuta. Katsomot eivät ehkä pursua, mutta sarja herättää kiekkofanaatikoiden keskuudessa ärsykkeitä alussa esille nostetuiden pelaajamarkkoiden takia.

Kotimainen SM-liiga on yksi kiihkeimmistä ja jännittävimmistä sarjoista. Läpi kalenterivuoden.