NHL:ssä jo 13:nnen kautensa aloittava Jussi Jokinen on yksi kesän loistohankinnoista, kun tilastoja ja hintaa vertaillaan keskenään, nhl.com analysoi.

Suomalaiskonkari kuului siihen joukkuettaan vaihtaneeseen 30-35-vuotiaan seitsemän rajoittamattoman vapaan agentin joukkoon, joiden vuosiansiot olivat capfriendly.comin mukaan viime kaudella vähintään 3,5 miljoonaa dollaria, mutta tulevalla kaudella korkeintaan 1,2 miljoonaa dollaria.

Heinäkuussa Oilersin kanssa 1,1, miljoonan dollarin sopimuksen tehneestä Jokisesta on iloa Edmontonille ensi kaudella.

NHL.com kertoo sivuillaan, että Hockey Analysisin mukaan Jokinen on tehnyt viimeisen kolmen kauden aikana tasaviisikoin pelattaessa keskimäärin vähintään 1,5 tehopistettä 60 minuutin peliaikaa kohti.

Hyökkäyspeli on Jokisen ollessa kentällä muutenkin väkevää, sillä laiturin joukkueille on tilastoitu 51,6 prosenttia laukaisuyrityksistä, kun hän on ollut jäällä. Jokisen istuessa vaihdossa, vastaava lukema on 48,4 prosenttia.

Edmontonin tuore kasvo tuo apua myös aloituksiin, sillä suomalainen on voittanut urallaan niistä yli puolet, tarkalleen ottaen 53,4 prosenttia. Eritoten puolustuspään aloituksissa Jokisen rooli korostuu, sillä hyökkääjän tekeminen alakerrassa on kokemuksen tuomana vankkaa.

Suomalaisen sopimus on jopa ihmeellisen edullinen, sillä kuten ilmi käy, kokonaisvaltainen Jokinen voi auttaa joukkuettaan tilastojen mukaan häkellyttävän laajasti.