Uransa ensimmäiseen AHL-kauteen valmistautuva Vili Saarijärvi on jakanut oppejaan viime päivinä nuorille jääkiekkolupauksille.

20-vuotias suomalaispuolustaja osallistui Detroit Red Wingsin järjestämälle 6-14-vuotiaiden juniorileirille, jossa hän oli opettamassa nuoria kiekkoilijoita.

– Rakastan pelaamista lasten kanssa. Se on niin hauskaa. Olin Suomessa vastaavanlaisella leirillä pari päivää. Oli hauskaa mennä jäälle ja pelata hieman heidän kanssaan, Saarijärvi iloitsee seuran verkkosivuilla.

Ensi kaudella AHL:ään

Viime kaudella nuori suomalaispuolustaja pelasi itse OHL:n Mississauga Steelheadsissa, jossa hän lukeutui koko sarjan parhaisiin puolustajiin. Kauden jälkeen hän ehti liittymään vielä Red Wingsin farmijoukkue Grand Rapids Griffinsiin, jossa hän kiekkoilee tulevalla kaudella.

– Mielestäni oli hienoa nähdä, kuinka nämä vanhemmat pelaajat ja ylipäätään ammattilaiset tekevät asioita isojen pelien alla. Se oli hieno kokemus, Saarijärvi hehkuttaa.

Tulevalla kaudella RoKin ja Kärppien kasvatti hakee seuraavaa askeltaan urallaan. Kesän aikana hän on ottanut tehtäväkseen kehittää tiettyä osa-aluetta.

– Haluan tulla vahvemmaksi. Mielestäni se on sellainen asia, jota minun pitää kehittää ja haluan kehittää, Saarijärvi avaa harjoitteluaan.

Lähde: Detroit Red Wings