Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki ei käytä 2+1-vuotisessa sopimuksessa ollutta optiota, sillä kuten Leijonat.com aiemmin kirjoitti, on uuden päävalmentajan kartoitus käynnistynyt.

Toiseen, ja viimeiseen kauteensa Leijonien päävalmentajana valmistautuvalla Marjamäellä kuitenkin riittää ensi kaudella vielä iso määrä töitä.

Luvassa on suuremmista turnauksista helmikuussa talviolympialaiset Etelä-Koreassa ja MM-kisat Tanskassa. Katseet ovat tiukasti jo tulevassa.

– Ollaan jo (Jussi) Tapolan ja (Mikko) Mannerin kanssa aloitettu sitä projektia. Tapolan kanssa ollaan tekemisissä päivittäin, kun hän on samalta paikkakunnalta (Tampereelta), Marjamäki valaisee SuomiKiekko.comin haastattelussa.

Olympiavuoden takia myös esimerkiksi Helsingissä pelattava perinteinen Karjala-turnaus herättää mielenkiintoa jopa poikkeuksellisen paljon.

– Odotan innolla tulevaa. Karjala-turnaus ja Venäjän Channel One Cup ovat varmasti huippulaadukkaita ja mielenkiintoisia turnauksia olympialaisia ajatellen.

Marjamäki valmensi Leijonat viime keväänä Pariisin ja Kölnin MM-kisoissa neljänneksi vuoristoratamaisen turnauksen päätteeksi.

– En tiennyt siitä, mitä mediassa kirjoitellaan ennen kuin vasta kisojen jälkeen. Kyllä sitä aisti jo turnauksen aikana. Olihan se vähän… en tiedä. Välillä, kun ei pelattu hyvin, kritiikki oli täysin ansaittua, Marjamäki muotoili sivustolle.

Voit lukea SuomiKiekon tekemän haastattelun kokonaisuudessaan tätä painamalla.