Viime kaudella NHL:ssä aina Stanley Cup -finaaleihin asti rynninyt Nashville tarvitsee alkavallakin sesongilla maalivahtinsa Pekka Rinteen panosta. Suomalaisen torjuntatyön lisäksi hänen kokemus korostuu joukkueen leirissä.

34-vuotias maalivahti on Nashvillen toiseksi vanhin pelaaja. Laitahyökkääjä Scott Hartnell on iältään kokenein, 35-vuotias.

Nyt NBC Sports huomauttaa, että Nashvillen vahvasta nuorisokaartista huolimatta Predators tarvitsee myös Rinteen rautaisaa panosta ensi kaudella menestyäkseen.

Sivusto kirjoittaa, että vaikka Rinne ei pudotuspeleissä lopulta ollutkaan lyömätön, oli hän esimerkiksi Chicagoa vastaan avauskierroksella hurjassa iskussa.

Suomalaistähti aloitti pudotuspelit nollaputkella, joka kesti yli 140 minuuttia. Tämän lisäksi, niin käsittämättömältä kuin se kuulostaakin, Rinne oli kahden pudotuspeliottelun jälkeen joukkueensa toiseksi tehokkain pistemies saldolla 0+2!

Myös finaaleissa Rinne näytti kokemuksen tuomaa kovuutta. Joukkue nousi loppuottelusarjassa suosta kahden tappion jälkeen tasoihin, kun suomalainen päästi taakseen yhteensä vain kaksi maalia kivenkovaa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Kokenut suomalainen on ollut jo pitkään joukkueensa yksi tärkeimmistä tukijaloista, sillä hän on torjunut viidellä eri kaudella vähintään 60 ottelussa seitsemän edellisen sesongin aikana.

Viime kevät näytti sen, että kun Rinteellä on huippuilta, hän pystyy todellakin järjestämään otteillaan spektaakkelin.