Florida Panthersissa pelaava Aleksander Barkov ylisti taannoin tshekkilegenda Jaromir Jagria, jonka tulevaisuus on täysin auki.

Nyt Barkov kiittelee Sun Sentinelille Jagrin panosta, joka on tarttunut myös suomalaiseen – hyvällä tavalla. Tshekki on antanut suomalaistähdelle roimasti osaamista ja arvoja niin pelillisellä kuin psyykkiselläkin puolella.

– Olen oppinut paljon, kuten erilaisissa tilanteissa pelaaminen sekä työskenteleminen ja eläminen ammattilaisen tavoin, suomalaishyökkääjä hehkuttaa sivuston artikkelissa.

Kesän 2013 varaus on hämillään Jagrin intohimosta. Se on tarttunut myös Barkoviin.

– Hän vei minut toiselle tasolle ja sai minut rakastamaan peliä erilailla. Kukaan ei rakasta peliä niin paljon kuin hän.

Kaksinkertainen Stanley Cup -mestari ja maailmanmestari sekä vuoden 1998 olympiasankari on voittajatyyppiä. Mainitut meriitit sekä esimerkiksi toissa kauden lähestulkoon uskomaton tehotilasto +23 kertovat tästä.

– Hän haluaa voittaa jokaisen tilanteen, kun hän on jäällä. Näet sen hänen silmistä. Yrität tehdä samoin ja se auttaa paljon, jo viidenteen NHL-kauteen valmistautuva Barkov ylistää.