© Kuva: Getty Images

Jaromir Jagrilla iso panos Aleksander Barkovin NHL-uralla: ”Kukaan ei rakasta peliä niin paljon kuin hän”

Florida Panthersissa pelaava Aleksander Barkov ylisti taannoin tshekkilegenda Jaromir Jagria, jonka tulevaisuus on täysin auki.

Nyt Barkov kiittelee Sun Sentinelille Jagrin panosta, joka on tarttunut myös suomalaiseen – hyvällä tavalla. Tshekki on antanut suomalaistähdelle roimasti osaamista ja arvoja niin pelillisellä kuin psyykkiselläkin puolella.

– Olen oppinut paljon, kuten erilaisissa tilanteissa pelaaminen sekä työskenteleminen ja eläminen ammattilaisen tavoin, suomalaishyökkääjä hehkuttaa sivuston artikkelissa.

Kesän 2013 varaus on hämillään Jagrin intohimosta. Se on tarttunut myös Barkoviin.

– Hän vei minut toiselle tasolle ja sai minut rakastamaan peliä erilailla. Kukaan ei rakasta peliä niin paljon kuin hän.

Kaksinkertainen Stanley Cup -mestari ja maailmanmestari sekä vuoden 1998 olympiasankari on voittajatyyppiä. Mainitut meriitit sekä esimerkiksi toissa kauden lähestulkoon uskomaton tehotilasto +23 kertovat tästä.

– Hän haluaa voittaa jokaisen tilanteen, kun hän on jäällä. Näet sen hänen silmistä. Yrität tehdä samoin ja se auttaa paljon, jo viidenteen NHL-kauteen valmistautuva Barkov ylistää.