© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjät hyvissä käsissä? Wayne Gretzky ei lyttää NHL:n uusinta tulokasta

Yksi kaikkien aikojen parhaimmista jääkiekkoilijoista, kanadalainen Wayne Gretzky miettii, että Vegas Golden Knights voisi jopa yllättää alkavalla NHL-kaudella.

Sarjan uusin tulokas, joka pestasi kesällä mm. suomalaiset Erik Haulan ja Teemu Pulkkisen, voisi olla legendaarisen kanukin mukaan ”melko hyvä”.

– Ennen kaikkea sinulla on oltava hyvä omistaja. Näyttää siltä, ​​että heillä on vahva, hyvä omistaja, Gretzky kehaisee Las Vegas Review-Journalin artikkelissa.

Päävalmentaja Gerard Gallantin alaisuudessa alkava ensimmäinen kausi on jo oven takana. Joukkue on siis Gretzkyn mukaan monipuolisesti hyvissä käsissä, josta voisi olla iloa myös suomalaisduolle.

– Sitten heillä on oltava hyvä johtaja, ja Murray Craven on mahtava mies. Tiedän hänen ymmärtävän nuorten jääkiekon merkityksen. Hän tekee kaikkensa laajentaakseen ja kasvattaakseen nuorten jääkiekkoa Vegasissa ja ympäröivällä alueella, Gretzky kehuu vanhempaa varapresidenttiä ja pelaajauransa kauteen 1999-2000 päättänyttä Cravenia.

– Sinulla on oltava myös ”työnarkomaaninen” GM, ja luulen, että George McPheen arkisto puhuu puolestaan. Mitä hän on tehnyt menneisyydessä ja kuinka kovaa hän työskentelee, legenda hehkuttaa toimitusjohtajaa.

Suomalaiskaksikko Haula – Pulkkinen saa ilmeisen iskukykyisessä debytanttijoukkueessa todellisen näytönpaikan.

Laitahyökkääjänä pelaavan Pulkkisen läpimurto taalajäille on tekemättä, sillä 83 NHL-ottelussa on syntynyt vaatimattomat 13+9-pisteet. Haula sen sijaan on viime kausina pystynyt väläyttelemään, ja yhteispisteet NHL-uralta ovat 48+54 290 otteluun. Pudotuspeleissä näistä pisteistä on syntynyt peräti 13.