© Kuva: Getty Images

Lupaavia otteita NHL:ssä väläytellyt suomalaishyökkääjä uuden haasteen edessä: ”Varmasti on kummallista”

Erik Haula siirtyi kesän laajennusdraftissa Minnesota Wildin paidasta Vegas Golden Knightsin riveihin. Eli joukkueeseen, joka tekee debyyttinsä NHL:ssä ensi kaudella, muttei välttämättä ole mikään heittopussi.

Jo vajaat kymmenen vuotta sitten rapakon taakse muuttanut suomalaishyökkääjä on pelannut NHL:ssä lähes 300 ottelua – kaikki Wildin riveissä.

Minnesota tuli tutuksi suomalaiselle, joka viilettää ensi kaudella uusissa kuvioissa.

Haulan entinen seura Wild ja nykyinen joukkue Golden Knights iskevät yhteen suomalaiselle tutussa hallissa marraskuun lopulla.

Minnesotassa pelattava ottelu tuo Haulalle kommenteista päätellen ainakin jonkinlaista lisäjännitystä.

– Joo, Minnesota on koti. Siellä ollaan vahvasti kiekossa mukana ja rakastin olla siellä. Fanit ovat olleet hämmästyttäviä. Varmasti on kummallista pelata heitä vastaan, Haula fiilistelee NHL.comin haastattelussa.

Haula pääsee esimerkiksi pelitoverinsa Teemu Pulkkisen kanssa todelliseen näytönpaikkaan joukkueessa, jota ei pidä ennakkoon lytätä jäänrakoon.

Lähtökohtaisesti kolmos-nelosketjun polkukone haluaa näyttää kyntensä jo heti syksystä lähtien. Suomalaisten kommenteista huokuu ajatus, että nyt haaste, uusi alku, on mahdollisuus.

– Nopeus on suurin voimavarani. Aion antaa harjoitusleirillä kaikkeni, ja katsoa, mihin se riittää. Olen innoissani ollessani osa Vegasia.

– Tämä on mainio mahdollisuus kaikille, homma pitää vain saada toimimaan.