Kevään 2010 Suomen mestari Ilari Filppula palasi Turkuun. Kaudesta 2010-2011 lähtien ulkomailla pelaavissa joukkueissa viihtynyt konkari sai muun TPS-lauman tavoin uuden sesongin käyntiin täysmittaisten pelien osalta torstaina.

Filppula hyökkäsi joukkueensa ykkösketjussa Petrus Palmun ja Tomi Kallion sentterinä. Pitsiturnaus mukaan huomioiden jo kauden viides peli sujui tuloksellisesti hyvin, sillä HPK jäi jalkoihin Lohjalla numeroin 2-1.

Paluumuuttajan kommenteista pystyy päättelemään sen, että iskukyky ei luonnollisestikaan vielä syksyllä ole aivan paras mahdollinen.

– Aina on mukavaa, kun se alkaa. Alkupeleissä tatsi on aina kateissa, Filppula pyörittelee TPS.comin videohaastattelussa.

Joukkueen kausi jatkuu ensi viikolla, ja tulevana viikonloppuna turkulaiset isännöivät TPS CUPia. Filppula on mehuissaan paluusta Turkuun.

– Kyllä on hienoa, on sitä odotettu. Hieno halli ja siitä on hyviä muistoja. Toivottavasti saadaan heti hyvä peli siihen, turkulaisten sydämiin itsensä viimeistään keväällä 2010 pelannut keskushyökkääjä hekumoi.

Edellisellä Turun visiitillä, SM-kultaan päättyneellä kaudella 2009-2010 Filppula oli täysin pitelemätön. Runkosarjassa 58 otteluun syntyi 49 pistettä, 15 pudotuspelissä pisteitä kertyi 14.