CHL aikoo tulevina vuosina kasvattaa voittopottiaan merkittävästi, uutisoi ruotsalaismedia Aftonbladet.

Tällä hetkellä Mestarien liigan voittaja saa palkintorahoja yhteensä noin 310 000 euroa. Kauteen 2023-24 mennessä tuo potti olisi 735 000 euroa.

Myös muita palkintorahoja on tarkoitus kasvattaa valtavasti. Tällä hetkellä CHL:ssä jaetaan voittorahoja yhteensä 1,57 miljoonaa. Tulevien vuosien aikana tuo potti on tarkoitus kasvattaa 3,5 miljoonaan euroon. Lukemat tarkoittavat, että potti tulee tuplaantumaan tulevina vuosina.

Iso lisä SM-liigaseuroille

Taloudellinen palkinto on helppo keino nostaa CHL:n suosiota. Viime vuosina muutamat SM-liigajoukkueet ovat onnistuneet tekemään pienen positiivisen tuloksen europeleistä.

CHL ei ole ollut kuitenkaan kunnon rahasampo. Kalliit kulut ovat tarkoittaneet, ettei sarjasta ole helppo tehdä voittoa.

Palkintosummien lisä on merkittävä SM-liigaseuroille, joille 735 000 euron voittopotti on jo valtava lisä vuoden budjettiin.

CHL:ssä pelaavat ensi kaudella suomalaisseuroista HIFK, KalPa, Tappara, TPS ja JYP. Tänä vuonna mukana ovat ensimmäistä kertaa jokaisen kiekkomaan parhaat joukkueet.