Vegas Golden Knightsin Nate Schmidt oli kesän ainoa NHL-pelaaja, joka joutui turvautumaan sopimusneuvotteluissa välimieskäsittelyyn.

Myös Mikael Granlund oli ilmoittautunut, mutta suomalaisen sopimus saatiin tehtyä ennen varsinaista käsittelypäivää. Granlundin onneksi kuulemistilaisuutta ei tarvittu, sillä se saattaa olla järkyttävä kokemus.

Schmidt on nyt avannut tuntemuksiaan käsittelyn jälkeen. Vegasin puolustaja kuvaili tilaisuutta vuoristoradaksi. Manageri kehuu pelaajaansa välimiehelle yrittäen saada parempaa sopimusta. Joukkue taas yrittää saada pelaajan näyttämään mahdollisimman huonolta.

– On rankkaa istua niissä tilaisuuksissa. Puolet ajasta on upeaa. Istut siellä ja kuuntelet kuinka edustajasi ylistää sinua välimiehelle ja ajattelet, että olenpa minä kova kaveri. Seuraavassa vaiheessa ajattelee jo, että mitä ihmettä minä teen. Tuntuu siltä, että pitäisi ripustaa luistimet naulaan, Schmidt kuvaili tapahtumaa KSHP:n radiohaastattelussa.

Käsittelyn jälkeen puolustaja sai kahden vuoden ja yhteensä 4,45 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Mies toivoi vain yhden vuoden sopimusta, mutta oli tyytyväinen myös pidempään jatkoon.

Lähde: TSN