The Hockey Newsin asiantuntija ja NHL-kykyjenetsijä Tom Thompson ennakoi lehden tuoreessa numerossa Patrik Laineen ja Auston Matthewsin ensi kaudella jatkuvaa kilpailua.

Minnesota Wildin entinen apualais-GM yrittää arvioida, kummasta tulee parempi pelaaja pitkässä juoksussa. Tehtävä ei ole kovin yksinkertainen.

– Tämä on valinta kahden erilaisen jalokiven väliltä. Laine on rubiini, joka loistaa aina hänen tehdessään maalin. Matthews on timantti, joka pystyy auttamaan joukkuettaan monella tapaa, Thompson kirjoittaa.

Pelaajat ovat molemmat mittaamattoman arvokkaita joukkueelleen ja valinta on erittäin vaikea. Asiantuntija löytää kuitenkin oman suosikkinsa tarkastelun jälkeen.

– Maksaisin paljon molemmista jalokivistä, enkä luopuisi heistä missään tilanteessa. Minun on kuitenkin tehtävä valinta ja valitsen timantin rubiinin sijaan. Auston Matthewsin ennen Patrik Lainetta.

Toisen kautensa syksyllä aloittavalla kaksikolla on edessään pitkä ja komea ura. Thompson uskoo, että molemmat miehistä jättää nimensä historian kirjoihin.

– Heidät molemmat tullaan vielä näkemään 25 vuoden päästä jääkiekon kunniagalleria Hockey Hall of Famessa.