Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalolle ennustetaan reilusti lisävastuuta NHL:ssä.

Leijonien maalilla kevään MM-kisoissa torjunut maalivahti pelasi viime kaudella 14 ottelua NHL-kokoonpanossa, mutta ensi kaudella vastuuta on luvassa lisää. Columbus kauppasi kesällä pois samasta peliajasta kilpailleen Anton Forsbergin.

Suomalainen nousee Colubuksen selkeäksi kakkosvahdiksi ruotsalaiskollegan siirryttyä Chicagoon. The Athletic uskoo, sen tuovan viidestä kymmeneen ottelua lisää kaudessa.

– Jos kaikki menee suunnitelman mukaan, Korpisalo pelaa tällä kaudella 20-22 ottelua. Lisäksi hän saattaa pelata joitain otteluja AHL:ssä, jotta hänen pelivireensä pysyy yllä, toimittaja Aaron Portzline.

Korpisalo lukeutuu NHL:n parhaisiin kakkosvahteihin. Suomalaisen odotetaan jopa nappaavan ykköstorjujan aseman NHL:ssä. Columbuksessa se on hyvin vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

Päätorjujan asemassa olevalla Sergei Bobrovskilla on sopimusta kaksi vuotta jäljellä. On pieni mahdollisuus, että suomalaisvahti nousisi tämän jälkeen seuran ykkösvahdiksi.

– Jos Bobrovski haparoi jälleen pudotuspeleissä ja Korpisalo jatkaa hurjaa kehitystään, seuran on mietittävä tarkkaan, tarjoaako se venäläiselle jatkoa.