Miten flopista voi kaivaa positiivisia asioita? Maajoukkuesankari Lasse Kukkonen peilaa menneeseen

© Kuva: Juha Tamminen
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

HELSINKI. Jo seitsemännen kauden Kärppien kapteenina aloittava ja Suomen maajoukkueessa menestynyt Lasse Kukkonen joukkueineen näki viime talvena oululaisille varsin poikkeuksellisen draaman kaaren. SM-liigassa menestymään tottunut nippu lähti kesälaitumille jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella HIFK:n rynniessä puolivälieriin voitoin 2-0.

Kukkonen osaa kommenttiensa perusteella etsiä pettymyksestäkin hyviä seikkoja. Uusi tarina on alkamassa, ja sen rakennuksessa viime kauteen on helppoa peilata.

– Aletaan taas rakentamaan uutta starttia. Varmasti oli opettavainen kausi, kyllä tuollaisen läpikäyminen pistää arvioimaan sitä, että mitä on tehty ja mitä on tehty omalta kohdalta. Ihan hyvä oppia taas kriittisemmin katsomaan omaa tekemistä, Kärppien kapteeni sanaili SM-liigakauden avaustapahtumassa tiistaina.

Kärppien kokoonpano on kokenut jopa suuria muutoksia lähimenneisyydessä. Kukkoselle voisi kuvitella olevan luvassa yhä isompaa roolia oululaisten leirissä, sillä kokeneista Mika Pyörälä lähti Sveitsiin ja Ilkka Mikkola joukkueen taustoille.

Maajoukkuepaidassa muun muassa MM-kultaa ja kahdesti hopeaa sekä kerran pronssia juhlinut puolustaja ei kuitenkaan näe, että hänen tietynlainen johtajan taakka olisi nousussa.

Kärpät pystyy rakentamaa tarinaa myös joukkueen nuorempien avustuksella.

– Meillä on hyviä nuoria jätkiä kasvanut siihen rooliin. Mikkolan voi nykäistä toimistolta koppiin sitten kun tarvitaan, Kukkonen virnisti.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?